Μανιτάρια στα δάση κωνοφόρων



Όταν αναφερόμαστε σε δάση κωνοφόρων στην Ελλάδα, μιλάμε κυρίως για πευκοδάση και δάση ελάτης και ερυθροελάτης. Στη χώρα μας τα πευκοδάση απαντούν σχεδόν σε όλο τον ορεινό όγκο της ηπειρωτικής Ελλάδας και συχνά είναι αναμεμιγμένα και με φυλλοβόλα δέντρα, σχηματίζοντας τον μικτό τύπο δάσους π.χ πεύκου και οξιάς. Δάση με πεύκη εντοπίζονται ακόμη στα νησιά του Ιονίου Πελάγους, στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Τα έλατα εντοπίζονται σε όλη τη χώρα μέχρι την Πελοπόννησο κυρίως σε μεγάλα υψόμετρα, άνω των 800μ., ενώ δάση ερυθροελάτης μπορούμε να βρούμε μόνο στον ορεινό όγκο της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Σε ένα δάσος κωνοφόρων, λοιπόν, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου έχουμε την υποψία πως μπορούν να αναπτυχθούν τα ακόλουθα είδη άγριων μανιταριών:
Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να εντοπίσετε κάποιο από τα παραπάνω είδη μανιταριών κατά τους επόμενους μήνες, θα πρέπει να εστιάσετε το ενδιαφέρον σας σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 600μ, όπως στην Πίνδο, στον Όλυμπο, στη Ροδόπη, στον Ταΰγετο κλ.π και φυσικά οι χάρτες του mushring.com θα σας ενημερώνουν πότε και σε ποιες περιοχές θα αναπτυχθούν μανιτάρια.