Τα μανιτάρια στη ζωή μας

Στην εποχή μας, έχουμε αρχίσει πια να αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο ευεργετική είναι η επίδραση της φύσης στη ζωής μας, τόσο σε διατροφικό επίπεδο όσο και σε θέματα φυσικής κατάστασης και ψυχικής υγείας. Γι’ αυτό άλλωστε συναντούμε καθημερινά ομάδες ανθρώπων που ξεχύνονται στη φύση για διάφορες δραστηριότητες, όπως είναι και η εξόρμηση για τη συλλογή μανιταριών.
Οι ατελείωτες εξορμήσεις στο δάσος για συλλογή και αναγνώριση άγριων μανιταριών είναι ένα ωραίο χόμπι, που συνδυάζει την επαφή με τη φύση, την άσκηση και τη διασκέδαση.
Όμως, επειδή σήμερα οι περισσότεροι  άνθρωποι κατοικούν σε μεγάλα αστικά κέντρα και δεν έχουν μεγαλώσει σε κάποιο χωριό, ώστε να γνωρίζουν από μικροί πού θα μπορούσαν να αναζητήσουν μανιτάρια και να αναγνωρίζουν, έστω εμπειρικά, κάποια είδη, συνήθως παρακολουθούν πλήθος σεμιναρίων, συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εξορμήσεις προς αναζήτηση άγριων μανιταριών, αγοράζουν και διαβάζουν βιβλία και αξιοποιούν κάθε πληροφορία που θα τους βοηθήσει να γίνουν έμπειροι συλλέκτες. Ένα καινούργιο εργαλείο που έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή την προσπάθεια είναι και το mushring.com. Η εφαρμογή που μας δείχνει το δρόμο για να πραγματοποιήσουμε το «κυνήγι» μανιταριών!
Ακόμη και αν κάποιος δεν γνωρίζει σε ποιες περιοχές καρποφορούν μανιτάρια, με τη βοήθεια του mushring.com θα είναι πια σίγουρος για το μέρος και την εποχή που θα ευδοκιμήσουν αυτοί οι τόσο περιζήτητοι καρποί του δάσους.
Τώρα ο καθένας γνωρίζει το «πού» και το «πότε» είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξορμήσει, μια βασική πληροφορία για να αρχίσει η εκδρομή του ευχάριστα.